Naturen i maj.

Mursejleren er meget interessant fugl. Kan flyve med en hastighed på 100-200 km/t. Beregninger viser at en mursejler flyver 438000 km på et år svarende til 11 gange jorden rundt. Den veksler mellem Europa og Afrika.Den er større end en svale og er ikke i familie med svaler hvilket man skulle tro.

Kom maj du søde milde,som er skrevet af den tyske digter og forfatter  Christian Adolf Overbeck med musik af Mozart, lyder forjættende.Efter den koldeste april i 35 år kunne det være dejligt med en mild maj måned.
   I maj springer bøgen i hvert tilfælde ud - koldt eller mildt.Den dejlige oplevelse af at gå gennem en ny udsprunget bøgeskov er en af maj måneds gratis glæder.På turen kan man lytte til de mange forskellige fuglestemmer der lyder fra det lysegrønne bladløv.
Kommer man forbi en sø eller mindre vandhul kan man være heldig at høre frøernes kvækken - der er bedst chancer hen under aften.
Det er nu at kodriver,lijekonval,maj blomst,fladstjerne og skovmærke folder sig ud i al sin pragt i skovbunden.
De fleste trækfugle er kommet men i maj kommer svalerne og mursejlere. Alle fugle har travlt med at udruge et kuld unger.
De ret få sommerfugle som har overvintret som voksne har siden marts været i gang. her i maj kommer de nyudklækkede :kålsommerfugle,aurora,ildfugle,blåfugle ,skovrandøje m. fl.
Så der er nok at se derude. God tur!